Sterilitet i ginekologija


sterilitet i ginekologija u homeopatiji

Sterilitet

u homeopatiji

-  Kada je u pitanju sterilitet, najbolje je ne gubiti vreme i javiti se homeopati što pre. Idealno bi bilo da se leče oba partnera bez obzira ko od njih ima problem. U slučajevima gde ne postoji organski problem potrebna je saradnja sa psihologom, a tamo gde postoji organski problem (endometrioza, neprohodni jajovodi, inpotencija, loš spermogram...) potrebna je dijagnostika radi praćenja efekta homeopatskog delovanja. U koliko je par već u programu veštačke oplodnje koja više puta ne uspeva, opet homeopatijom možemo izdejstvovati brže začeće i na taj veštački način oplodnje. U mojoj empirijskoj studiji iz moje ordinacije u proseku do začeća dolazi u vremenu od tri do šest meseci od početka homeopatskog lečenja. Obzirom da se oba roditelja leče homeopatijom i pre začeća, budućoj bebi ovo garantuje dugoročno zdravlje.

Ginekologija

u homeopatiji

Homeopatija je vrlo efikasna u lečenju ginekoloških problema, a isto tako bez bojazni se može koristiti u sva tri trimestra trudnoće jer nema neželjene efekte. Obzirom da trudnice spadaju u populaciju sa smanjenim imunitetom i da su podložne infekcijama, jedini bezazleni način lečenja je upravo homeopatija. Takođe i problemi koji su sastavni deo trudnoće (mučnina, povraćanje, nesanica, promenljivo raspoloženje..) mogu se uspešno ublažiti ili ukloniti homeopatskim lekovima. Poznato je da trudnice koje su se lečile homeopatijom imaju zdrave trudnoće, lagane porođaje i lako uspostavljenu laktaciju. Bebe koje se rode iz takvih trudnoća brzo uspostavljaju ritam budnost-spavanje, optimalno napreduju i otpornije su na bolesti.

U nekim akutnim situacijama kao npr. prevremeni porođaj, nepravilan položaj ploda pred sam porođaj, visok krvni pritisak tj. preeklampsija homeopatija može preduprediti ili zaustaviti ova stanja što se i praktikuje u porodilištima u zemljama zapadne evrope. U periodu laktacije, homeopatija može pomoći kod bolnih stanja dojki, ragada, mastitisa ili nedovoljne produkcije mleka. Kako je ovaj period najvažniji u bebinom životu, na ovaj način se lakše uspostavlja usklađenost između mame i bebe i ritam hranjenja. Kod muškog steriliteta obavezne su kontrole spermograma u laboratoriji, bez upotrebe suplemenata, a obično se radi nakon mesec dana od uzimanja homeopatskog leka. Kao što vidimo homeopatijom se uspešno mogu lečiti ginekološki, urološki i problemi steriliteta.

homeopatska ordinacija sokota