Lečenje dece


Homeopatija za decu Beograd

Homeopatija za decu

Homeopatijom prevaziđite sve dečije bolesti!

- Poznato je da homeopatija ima najširu primenu kod dece i da su deca najčešći posetioci homeopatskih ordinacija. Najčešći razlozi zbog kojih roditelji dovode decu kod homeopate su ponavljane infekcije gornjeg i donjeg respiratornog trakta, alergije i kožne bolesti, noćno mokrenje, urinarne i digestivne infekcije i poremećaji, poremećaji sna, problemi u ponašanju naročito kod dece u pubertetu, hiperaktivnost, mucanje, epilepsija, astma i danas sve češći autizam.

-  Kada se gradi kolektivni imunitet i deca krenu u vrtić ili školu javljaju se ponavljane prehlade i padovi imuniteta a naročito u prelaznim godišnjim dobima kao što su jesen i proleće. Tada se uglavnom deci prepisuju antibiotici  i kortikosteroidi što rezultuje još većim i bržim padom imuniteta. Ovaj začarani krug se uvek prekida već nakon prvog homeopatskog pregleda. Nije redak slučaj da pedijatri po uputu pošalju decu licenciranom homeopati radi stabilizacije imunog sistema. U lečenju alergija je najbolje doći kod homeopate pre početka sezone jer se tada određuje i daje konstitucioni lek čija je uloga da iz sezone u sezonu smanjuje alergiju za 50%. U slučaju akutnih alergijskih stanja, daju se akutni lekovi koji drastično ublažavaju ili eliminišu aktuelne tegobe. Moramo napomenuti da su jako važne redovne kontrole jer i kod alergije i kod ekcema samoizlečenje iziskuje vreme.

Homeopatsko lečenje dece

-  Pogrešno je mišljenje da homeopatija leči samo virusne infekcije. Ona je podjednako uspešna i kod bakterijskih, gljivičnih i parazitnih infekcija. Lečenje svih ovih infekcija se dokazuje laboratorijskom dijagnostikom i ostalim dijagnostičkim metodama. U slučajevima gde dete već uzima neku dugotrajnu klasičnu terapiju kao kod epilepsija i endokrinih bolesti ta terapija se ne ukida već se uzima uporedo sa homeopatskom u početku do postepenog ukidanja klasičnog leka. Klasičan lek ukida lekar koji ga je i prepisao u konsultaciji sa homeopatom.

-  U poremećajima ponašanja najbitnija je saradnja homeopate sa defektolozima i logopedima. U slučajevima autizma nakon prvog homeopatskog leka menja se ponašanje deteta na bolje, pojavljuje se prvo neverbalna a zatim i verbalna komunikacija. Najvažnije je dete dovesti što pre kako bi efekat bio potpuniji a lečenje kraće trajalo. Homeopatski lekovi inače imaju svojstvo da smanje ili neutrališu mogućnost dobijanja naslednih bolesti i zato je važno početi sa lečenjem što ranije. Homeopatijom se mogu lečiti novorođenčad, a najčešći razlozi su problemi sa grčevima ili nicanje zuba kao i problemi u ishrani.

-  U homeopatskoj ordinaciji Šokota možete dobiti najbolji homeopatski pedijatrijski tretman. Pozovite nas i zakažite pregled.

homeopatska ordinacija sokota